Briose cu Zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatorele ingrediente pentru blat:
  • 250 g făină albă de grâu
  • 100 g zmeură
  • 150 g zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt
  • optional: fulgi de ciocolata
  • Pentru cremă:
  • 200 ml frişcă lichidă + câteva picături cu suc de lămâie
  • 200 g ciocolată cu cacao
  • 200 g unt
  • o pastaie de vanilie
  • Pentru decor:
  • zmeura

Mod de preparare

Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare.

Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.

Se obtine un aluat asemanator celui de chec.

Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.

Se ung formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Cat timp briosele se afla in cuptor, pregatim crema de ciocolata.

Topim untul si ciocolata într-un vas, la foc mic, adaugam semintele de vanilie, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. păstrăm crema la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi adaugam zmeura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj