Briose cu Struguri

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 125 ml lapte
  • 100 g Rama (sau unt)
  • Umplutura:
  • 400 g mere
  • 200 g boabe struguri (si cateva boabe in plus pentru ornat)
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin alb dulce sau demisec
  • 200 g crema branza Philadelphia (sau Mascarpone)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru Ornat :
  • 250 ml frisca Hulala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Umplutura :
Curatam merele. Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi, apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.

Intr-un vas amestecam 200 g crema de branza Philadelphia, 100 ml vin alb dulce (demisec), 150 ml lapte, 4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema. Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:
Intr-un vas punem 375 g faina, 100 g Rama, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.

Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina), ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.

Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute, timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit. Dupa ce au copt, scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute, dupa care le scoatem din forma.

Ornare:
Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca frisca, apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.

Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna!!!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei...

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure