Briose cu Afine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6-8 briose mari)
  • Faina calitativa (de cozonac) – 200 g
  • Zahar – 150 g
  • Sare – ½ lingurita
  • Praf de copt – 2 lingurite
  • Ulei de floarea soarelui – 100 ml
  • Ou – 1 buc
  • Lapte batut – 100 ml
  • Afine – 100 g
  • Scortisoara – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingura
  • Extract de vanilie – 1 lingura
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Zahar pudra – 3-4 linguri

Mod de preparare

Bateti zaharul cu oul, iar cand acesta devine pufos, adaugati uleiul, esenta de vanilie si laptele batut;
Amestecati faina cu scortisoara si sarea;
Adaugati praf de copt peste si stingeti cu zeama de lamaie;
Amestecati inca o data;
Incorporati incet ingredientele lichide peste cele solide;
Adaugati afinele si amestecati bine;
Intr-o tava de cuptor pentru briose adaugati hartii individuale (de copt) pentru briose;
Umpleti locasurile de briose aproape de ¾;
Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti briosele inauntru pentru cca 20-25 min;
Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt;
Odata coapte, scoateti-le din cuptor si pudrati-le cu zahar pudra.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii

Pentru pachetelul vesel

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj