Branzoaicele Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cub de drojdie
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana cu apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • 400 grame branza dulce
  • 2 oua
  • esenta de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • untura pentru prajit
  • zahar vanilinat pentru servire
  • sare

Mod de preparare

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam smantana, restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.

De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.

Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.

Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.