`Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -aproximativ 600 g faina
  • -200 g untura sau unt
  • la temperatura camerei
  • -400 ml smantana
  • -150 g unt
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -aproximativ 200 g nuca prajita si macinata
  • -esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -zahar pudra (vanilat)

Mod de preparare

Mixati bine untura si smantana. Adaugati galbenusurile, vanilia si treptat, faina cernuta. Framantati un aluat ce nu se leaga de maini (la nevoie adaugati inca putina faina). Impartiti in 6 bucati, intindeti fiecare parte in foaie si ungeti cu unt topit si racit.

Rulati pe latura lunga, iar sulurile obtinute, inveliti-le in folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Scoateti pe rand cate un sul, taiati-l in rondele de aproximativ 1- 1, 5 cm grosime. Dati-i fiecareia o forma rotunda (merge foarte bine prin apasare cu degetele) si puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura.

Acoperiti-o cu aluatul adus din doua parti laterale, ridicand marginile spre mijloc, apoi rasuciti capetele ramase libere (ca ambalajul unei bomboane). Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 10- 15 min sau pana ce sunt coapte si incep sa se aureasca frumos.

Scoateti imediat din tava si asa fierbinti, tavaliti-le prin zahar pudra (vanilat). Procedati identic cu toate sulurile.

Umplutura:
Bateti bine albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul si mixati pana devine o spuma lucioasa. Inglobati cu grija nuca macinata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...