Bomboane din dovleac

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 350 gr dovleac copt
  • - 100 gr faina migdale/cocos (pot fi fulgi de cocos)
  • - 50 gr zahar cocos / miere
  • - 150 gr unt de cocos (3 linguri )
  • - 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • - 100 gr unt de cocos
  • - 1 lingura cacao

Mod de preparare

Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.
Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara.
Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.
Luam cu lingurita si formam bomboane.
Punem bomboanele la racit in frigider si le vom orna cu o glazura.
Glazura: 100 gr unt de cocos si 1 lingura cacao.
Am incalzit untul de cocos, pana cand a devenit lichid si l-am amestecat cu cacao.

Eu am folosit resturile de migdale ramase de la prepararea laptelui .


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Desert prajitura bicolora cu caise si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj