Bomboane Dietetice (de Post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 masuri fulgi de ovaz
  • -1 masura de fructe uscate (stafide, caise, prune, curmale)
  • -1 lingurita miere
  • -2 lingurite pudra de roscove (sau cacao)
  • -2 lingurite coniac (optional)
  • -apa plata
  • -fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol punem fulgii de ovaz si turnam apa putin cate putin ca ei sa aiba timp sa o traga.
Amestecam, iar compozitia rezultata nu trebuie sa fie apoasa dar nici uscata.

Fructele uscate le taiem in bucatele (daca pregatiti bomboanele pentru dumneavoastra, fructele pot fi inmuiate in cateva picaturi de coniac, daca aveti si copii pe care vreti sa ii serviti nu trebuie sa va spun ce aveti de facut ca oricum stiti-evitam aceasta etapa).

Punem fructele peste compozitia de fulgi, punem si pudra de roscove, mierea si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Int-un bol micut punem fulgii de nuca de cocos si cu rabdare incepem sa modelam bombonicile. Le dati ce forma doriti (bombite, zaruri etc.) , le treceti prin nuca de cocos si le puneti pe un platou sau pe o farfurie intinsa.
Aceste bombonici le servim la micul dejun alaturi de un iaurt, de ceai, de cafea sau cand ne vine pofta de ceva bun. Nu le recomand seara pentru ca sunt destul de satioase si dupa cum stim fulgii de cereale ne dau energie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...