Bomboane de Ciocolata cu Crema de Biscuiti si Visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte (simpla)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g biscuiti petit beurre
  • 50 g unt moale
  • esenta rom
  • 50 ml visinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • visine din visinata

Mod de preparare

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.

Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una (sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba. Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra (topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.
Se pot servi alaturi de visinata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.