Bomboane de Ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 gr de ciocolata (eu am folosit neagra)
  • 20 gr de unt
  • Pentru umplutura:
  • nuci/stafide/alune/fistic/visine din visinata
  • eu am folosit gem de capsuni si merisoare uscate
  • forme pentru bomboane de ciocolata sau forme pentru cuburi de gheata

Mod de preparare

Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.

Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.

Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi.

Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata.

Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula.

Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca.

Se servesc cu multa pofta!

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.

Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=tavosxjcqsk

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.