Blondie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cup = 120 gr unt topit
  • 1 cup = 180 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cup = 120 gr faina oo
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt (eu am folosit unul cu vanilie deja ca sa scap de grija) sau aroma de vanilie separat de care va place voua
  • 1/2 cup (60 gr) nuci, alune, migdale etc sau fructe zaharisite (eu am pus coaja de pepene verde) sau stafide
  • bucatele de ciocolata, cuburi de rahat

Mod de preparare

Asa cum ii zice si titlul, e varianta "blonda" a lui "brownie".

Nu tb sa creasca la coacere si nici nu tb sa turnati aluatul mai gros/ inalt de 2 cm.

Zaharul nu trebuie frecat pina se topeste, ci tb sa scirtzie in aluat, sa se cristalizeze la coacere, sa il simti in gura cind e gata.

Ingrediente (cum este o prajitura americaneasca o sa scriu cantitatile si in masurile lor si in ale noastre, asa toata lumea poate sa o execute in siguranta).

Am amestecat fara sa las sa se topeasca zaharul cu ouale si cu untul topit, am adaugat faina in care am amestecat sarea si praful de copt (+ vanilia). Am adaugat fructele zaharisite si am amestecat compozitia
am pus intr-o tava o hirtie de copt si am turnat compozitia.

Am copt la cca 20 minute (si era destul chiar 15 minute dara sta pt ca eu am avut cuptorul deja infierbintat). In reteta spuna: se coace la 177 C (350 F) pt cca 30-35 minute.

Nu coaceti prea mult, ca si brownie, blondie nu tb sa se usuce prea tare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.