Biscuiti Pernutele Printesei

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro) ;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.
Se pregateste la fel si celalalt aluat.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Portii: suficiente pentru o onomastica, eu am obtinut 4 tavi.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/biscuiti-pernutele-printesei. Html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj