Biscuiti Moi cu Suc de Lamaie (soft Lemon Cookies)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 370 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 175 ml suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul, pana devine pufos. Se adauga apoi cele 2 oua, pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare adaugare.

Faina se amesteca cu bicarbonatul dupa care se adauga la compozitia de unt intercaland cu sucul de lamaie din care inainte s-a pus deoparte 30 ml. Se amesteca bine de tot. Daca dvs. considerati ca este prea lipicios aluatul mai adaugati o lingura - doua de faina.

Apoi, cu ajutorul unei lingurite se iau bucatele de aluat si se aranjeaza in tava neunsa. Se coc la foc mare circa 8 minute (trebuie sa fie usor aurii, iar marginile doar un pic mai inchise la culoare). Se scot, se ung cu restul de suc de lamaie si se pudreaza cu zahar praf.

Eu am pus aluatul in punga de decorat pentru ca voiam sa fac un tort de lamaie si aveam nevoie de fursecuri la el, dar... nu a fost sa fie. S-au mancat prea rapid. Daca puneti cu lingurita gramajoare in tava atunci biscuitii ies mai inalti, daca ii puneti cu punga de decorat se latesc si ies ca niste fursecuri.

Sucul de lamaie eu il tin la congelator, cumpar mai multe lamai, rad coaja o amestec cu zahar si o pastrez la borcan, iar sucul il pun in tavitele de gheata si la congelator. Un cub de suc de lamaie este echivalent cu 3 lingurite.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

slow cooker Crock-Pot 4,7 L ofera avantajul maxim ca poate gati la temperatura scazuta, dar dincolo de acest lucru, gateste...

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj