Intr-un vas punem faina, zaharul pudra, scortisoara, nucsoara, coaja rasa de lamaie, plicurile cu zahar vanilat, plicul cu praf de copt, 100 g untura si 12 linguri mari de apa. Framantam bine pana se omogenizeaza totul.
Luam un pos (cornet pentru ornat) cu varf mai mare (daca nu avem, luam cu o lingurita umezita in apa gogosele din aluat) si introducem din compozitie in el. Cuptorul il pornim sa se incalzeasca in timpul in care noi modelam forma biscuitilor.
In tava punem hartie de copt si incepem sa facem modelele dorite de biscuiti. Putem sa le dam forma de cerculete, de bastonase, de onduleuri... dupa imaginatia fiecaruia, iar pe ele putem adauga bucatele de rahat colorat, sau alune, nuca zdrobite etc.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt, la foc mic circa 9 - 12 minute. Se scoate tava din cuptor, lasam sa raceasca si apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru a le da un aer de sarbatoare. Le asezam in cutie si le pastram pentru zilele de sarbatoare ce vor veni.
Cu cat stau mai mult sunt mai buni si mai fragezi.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.