Biscuiti cu Nuca de Cocos si Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 55 gr unt
  • 1 cup (200 gr) zahar (eu am pus circa 170 gr)
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 2 oua
  • 1 1/2 cup (220 gr) gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • praf sare
  • 1 cup (un pahar de 200 ml) cu nuca de cocos marunta de tot si neindulcita
  • zahar praf

Mod de preparare

Untul, zaharul, coaja de lamaie si ouale se amesteca impreuna cu ajutorul mixerului. Se mentine viteza maxima pana obtinem o crema spumoasa si zaharul e complet topit.

Separat, faina, sarea, praful de copt si nuca de cocos se amesteca intre ele dupa care se adauga peste crema spumoasa. Se omogenizeaza, se adauga zeama de lamaie, se amesteca din nou.

Vasul cu aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la congelator pentru 20-30 de minute sau o ora la frigider.

Intre timp pregatim o farfurie cu zahar praf in care vom tavali bilele de aluat pe care le vom forma.

Scoatem aluatul din congelator/frigider si cu o lingurita luam din aluat si formam bilute de marimea unor nuci cu coaja, din cele mai mici.

Tavalim prin zahar praf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc moale, 300 F (150C) pana devin usor aurii pe margine.

Din cantitatea de mai sus mie mi-au iesit 35 de biscuiti, dar numarul variaza in functie de marimea bilutelor pe care le faceti.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...