Biscuiti cu Glazura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru circa 24 buc :
  • -1 3/4 cana faina
  • -1 cana zahar pudra
  • -1/2 cana unt nesarat, moale
  • -3/4 cana cacao
  • -1/2 cana lapte
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 lingurita zeama de lamaie
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -12 bucati jeleuri gumate/ marshmallow mari, taiate in doua pe orizontala
  • Glazura:
  • -2 cani zahar pudra
  • -1/2 cana cacao
  • -1/4 cana lapte
  • -4 linguri unt nesarat, topit si racit
  • -1/4 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul la 190 grade.

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.

Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.

Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.

Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.

Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.

Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.

Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.