Biscuiti cu Faina de Orez, Malai si Cocos (fara Gluten)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina de orez
  • 4 linguri de malai fin macinat sau din aceea care face mamaliga instant
  • un varf de sare
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar tos
  • 7 linguri de faina cocos ras
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se mixeaza bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa si un varf de sare. Se adauga fainele si se lucreaza aluatul cu mana. Daca este prea tare adaugati putin lapte. Se acopera aluatul cu o folie si se pune la rece in frigider, circa o ora.

Se pune faina pe planseta si se intinde aluatul cu facaletul, in foaie de circa 1 cm groasa. Se taie forma pe care o doriti de biscuiti. Se pun pe tava captusita cu hartie de cuptor. Daca vreti se uda putin cu lapte si se presara deasupra cu cocos ras.

Se coc in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de circa 180°, circa 10 minute, pana devin aurii. Cand sunt gata, se racesc si se pudreaza.
Se pot conserva mai mult timp intr-o cutie ermetica. Cu acest aluat se poate face si o tarta... de exemplu.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura