Biscuiti cu Faina de Orez, Malai si Cocos (fara Gluten)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina de orez
  • 4 linguri de malai fin macinat sau din aceea care face mamaliga instant
  • un varf de sare
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar tos
  • 7 linguri de faina cocos ras
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se mixeaza bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa si un varf de sare. Se adauga fainele si se lucreaza aluatul cu mana. Daca este prea tare adaugati putin lapte. Se acopera aluatul cu o folie si se pune la rece in frigider, circa o ora.

Se pune faina pe planseta si se intinde aluatul cu facaletul, in foaie de circa 1 cm groasa. Se taie forma pe care o doriti de biscuiti. Se pun pe tava captusita cu hartie de cuptor. Daca vreti se uda putin cu lapte si se presara deasupra cu cocos ras.

Se coc in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de circa 180°, circa 10 minute, pana devin aurii. Cand sunt gata, se racesc si se pudreaza.
Se pot conserva mai mult timp intr-o cutie ermetica. Cu acest aluat se poate face si o tarta... de exemplu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj