Biscuiti cu Crema de Piersici

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente biscuiti:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr cacao
  • 1 ou
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente crema de piersici:
  • 300 ml lapte
  • 350 gr jumatati de piersica din compot
  • 63 gr amidon de porumb
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. Mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade c pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.

Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. Mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.

Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj