Biscuiti cu Ciocolata, Nuci si Cereale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 130 g unt moale
  • 100 g zahar brun macinat
  • 80 g ciocolata amara
  • coaja de la o portocala
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • nuci o mana taiate marunt
  • cereale
  • un albus

Mod de preparare

Sunt niste biscuiti deliciosi, i-a facut o prietena asa ca am furat reteta.

Se taie untul cubulete si se rade coaja de portocala deasupra. Separat se cerne faina cu praful de copt se adauga sarea, zaharul macinat un pic, oul si untul. Se omogenizeaza si se adauga ciocolata taiata bucati si nucile.

Se pot face si cu bucati de smochine uscate si nuci. Se lasa aluatul la odihnit o ora, in frigider, invelit in folie alimentara.

Dupa o ora se fac bilute de marimea unei nuci se trec prin albus usor batut si la urma prin cereale.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 165 grade pentru 20 min. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra. Eu am facut portie dubla.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.