Biscuiti cu Ciocolata, Nuci si Cereale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 130 g unt moale
  • 100 g zahar brun macinat
  • 80 g ciocolata amara
  • coaja de la o portocala
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • nuci o mana taiate marunt
  • cereale
  • un albus

Mod de preparare

Sunt niste biscuiti deliciosi, i-a facut o prietena asa ca am furat reteta.

Se taie untul cubulete si se rade coaja de portocala deasupra. Separat se cerne faina cu praful de copt se adauga sarea, zaharul macinat un pic, oul si untul. Se omogenizeaza si se adauga ciocolata taiata bucati si nucile.

Se pot face si cu bucati de smochine uscate si nuci. Se lasa aluatul la odihnit o ora, in frigider, invelit in folie alimentara.

Dupa o ora se fac bilute de marimea unei nuci se trec prin albus usor batut si la urma prin cereale.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 165 grade pentru 20 min. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra. Eu am facut portie dubla.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu ton si legume

Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.

Salata cu ton si legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj