Biscuiti cu Ciocolata

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • o esente de rom;
  • 150 gr de unt
  • faina 400 gr
  • o ciocolata
  • amidon de porumb o lingura cu varf
  • si un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Intr-un vas pune-ti ouale, zaharul si sare amesteca-ti cu mixerul pana se topeste zaharul.
In alt vas topiti untul la microunde sau la aragaz si il lasa-ti sa se raceasca dupa care il pune-ti peste oua.

Adauga-ti amidonul de porumb si esenta de rom. Bate-ti cu mixerul pana se omogenizeaza bine si adauga-ti faina putin cate putin. Luati compzitia din vas si lucrati-o cu mainile ca un aluat. Se mai adauga faina daca compozitia este moale (depinde cat de mari au fost ouale) pune cat iti trebuie ca sa devina un aluat normal. Pune aluatul intr-o folie de plastic si il bagi la frigider pentru circa 2 ore.

Taiati aluatul in 5-6 bucati ia cate o bucata si in intinde-o ca pe un fluier si tai bucatele din el de marimea unei nuci. Faci bilute din fiecare bucatica le pui intr-o tava pentru copt si le aplatizezi un pic sa nu iasa bombate. Bagi la cuptor pentru 20 de minute la 200*c.

Topeste ciocolata impreuna cu o lingura de lapte ca sa iasa moale.
Cu lingura ei putin din ciocolata si torni peste biscuiti cum vrei. Ii lasi sa se raceasca pana se intareste ciocolata dupa care pot fi serviti. Pofta buna

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.