Banane in caramel usor sarat

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 125 g zahăr brun
  • 50 g unt
  • cristale de sare de mare

Mod de preparare

Se pune zahărul într-o tigaie, la foc mic, să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se amestecă.

Bananele se decojesc şi se taie in jumătate pe lung. Se pun în tigaie şi se adaugă frişca lichidă şi câteva cristale de sare de mare.

Se lasă totul la foc mic să se formeze sosul caramel şi bananele să se pătrundă bine.

Se serveşte desertul ca atare, cu frişcă sau îngheţată.

Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...