Banane in caramel usor sarat

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 125 g zahăr brun
  • 50 g unt
  • cristale de sare de mare

Mod de preparare

Se pune zahărul într-o tigaie, la foc mic, să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se amestecă.

Bananele se decojesc şi se taie in jumătate pe lung. Se pun în tigaie şi se adaugă frişca lichidă şi câteva cristale de sare de mare.

Se lasă totul la foc mic să se formeze sosul caramel şi bananele să se pătrundă bine.

Se serveşte desertul ca atare, cu frişcă sau îngheţată.

Poftă bună!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti