Am strivit cu furculita bananele.
Am frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane, iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine.
Am pus hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°c, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata (cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).
Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie. O varsam apoi peste prajitura si lasam citeva ore la rece sa se intareasca glazura.
Puteti pune daca vreti arome, merge bine cu arome ca pentru turta dulce, prajituri de Craciun (scortisoara, cuisoare). Eu nu am pus.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.