Banana Bread

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g unt
  • 125 g zahar brun (reteta cere 150 zahar alb)
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana (nu cu varf, dar nici rase)
  • 3 banane foarte coapte
  • sare
  • un praf (pentru intensificarea aromelor, dar e optional)
  • vanilie
  • dupa gust
  • scortisoara
  • cuisoare (praf ambele-optional eu am pus)
  • coaja de lamaie si portocala
  • dupa preferinta
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 260-270 g faina cernuta
  • 150 g nuca pisata
  • (felii de migdale, alune)

Mod de preparare

Untul impreuna cu zaharul se amesteca impreuna, apoi se adauga cele 2 galbenusuri, lingurile de smantana, aromele (vanilie, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, cuisoare), bananele presate cu furculita. Se amesteca bine de tot.

Se adauga apoi faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul si sarea (daca folositi... eu nu am pus pentru ca este bicarbonatul destul de sarat).

Se omogenizeaza, apoi se pun nucile/ alune/migdale, peste crema, se amesteca, se pune deoparte.

Se bat spuma tare cele 2 albuse, se amesteca apoi cu prima compozitie, incet sa nu spargem prea tare spuma, se pune in tava de cake, se coace la foc potrivit. E gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul cake-ului, o scoatem afara curata.

Se lasa pentru vreo 15 minute in forma, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit... se taie felii subtiri, se aranjeaza pe un platou lunguiet, se serveste cu ceai, sau gol, prafuit cu zahar praf amestecat cu putina vanilie, pe post de dulce dupa o masa copioasa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...