Banana Bread

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g unt
  • 125 g zahar brun (reteta cere 150 zahar alb)
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana (nu cu varf, dar nici rase)
  • 3 banane foarte coapte
  • sare
  • un praf (pentru intensificarea aromelor, dar e optional)
  • vanilie
  • dupa gust
  • scortisoara
  • cuisoare (praf ambele-optional eu am pus)
  • coaja de lamaie si portocala
  • dupa preferinta
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 260-270 g faina cernuta
  • 150 g nuca pisata
  • (felii de migdale, alune)

Mod de preparare

Untul impreuna cu zaharul se amesteca impreuna, apoi se adauga cele 2 galbenusuri, lingurile de smantana, aromele (vanilie, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, cuisoare), bananele presate cu furculita. Se amesteca bine de tot.

Se adauga apoi faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul si sarea (daca folositi... eu nu am pus pentru ca este bicarbonatul destul de sarat).

Se omogenizeaza, apoi se pun nucile/ alune/migdale, peste crema, se amesteca, se pune deoparte.

Se bat spuma tare cele 2 albuse, se amesteca apoi cu prima compozitie, incet sa nu spargem prea tare spuma, se pune in tava de cake, se coace la foc potrivit. E gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul cake-ului, o scoatem afara curata.

Se lasa pentru vreo 15 minute in forma, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit... se taie felii subtiri, se aranjeaza pe un platou lunguiet, se serveste cu ceai, sau gol, prafuit cu zahar praf amestecat cu putina vanilie, pe post de dulce dupa o masa copioasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Buna mancare face slow cooker Crock-Pot! Sunt tare multumita de el!

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj