Alba Ca Zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • 1litru de lapte
  • 8 linguri faina
  • 200gr zahar
  • un pachet de unt sau margarina
  • zeama si coaja de la trei lamai
  • glazura:
  • 150gr zahar
  • 125 gr unt
  • 30ml lapte

Mod de preparare

Ouale si zaharul se mixeaza intr-un vas si se adauga cate o lingura de ulei amestecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi cele 12 linguri de lapte, bicarbonatul si faina cat cuprinde! Se imparte coca in 5 parti egale. Se intind 5 foi care se coc pe dosul tavii! crema: se amesteca faina cu zaharul, apoi se adauga laptele putin cate putin sa nu faca cocoloase si se pune la foc mic timp de 5 min.

Cand opriti focul adaugati pachetul de unt taiat cubulete pentru a se dizolva mai repede! cand se raceste un pic se adauga sucul si coaja de la cele trei lamai! se umplu foile cu aceasta compozitie! glazura: se topeste untul cu zaharul apoi se adauga laptele si se lasa sa fiarba la foc mic 5 min!

Se toarna glazura deasupra (dupa ce s-a racit un pic) apoi puteti presara deasupra nuca de cocos sau zahar pudra!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.