Alb si Negru (Bianco E Nero) / Eclere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gogosele de ecler rotunde (cumparate) frisca
  • crema de ciocolata (nutella, ciocolata topita) pt cca 15 eclere
  • 65 gr faina 00
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingura rasa de zahar tos
  • 2 oua mici
  • sare
  • 125 ml apa

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul, cind apa fìerbe si untul s-a topit se adauga faina si zaharul. Se ameseca bine cu lingura de lemn sau cu telul in forma de para. Totul pe foc mic de tot. Se da cratita de pe foc si se adauga primul ou, se amesteca bine si abia cind oul s-a incorporat perfect in aluat se adauga al doilea ou. Se amesteca bine.

In acest timp se incalzeste cuptorul si se pregateste tava (se pune hirtie de copt sau se unge cu unt/margarina si se presara cu faina). Aluatul obtinut se pune cu lingurita pe tava din loc in loc, pt ca eclerele vor creste. Sau se pune intr-i punga de plastic care se taie la un colt si se toarna pe tava... sau folositi sacul de patiserie... eu am pus cu lingurita... mai cu seama ca am facut numai jumatate de cantitate.

Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de ciocolata.

Eclerele trebuie coapte (la 210 C). In primele 15-20 min nu se deschide usa cuptorului, apoi se lasa focul mai mic si se coc pina vor fi aurii, si racite se cresteaza si se umplu cu frisca. Apoi se tavalesc sau se minjesc cu crema.

Se aseaza pe farfurie, de preferat sub forma de piramida (eu am facut putine si nu aveam din ce sa fac piramida), se stropesc cu ciocolata topita pt decor (eu nu!) .
Este un dulce tipic orasului Messina (Sicilia), azi la tv la Prova del cuoco o concurenta a pregatit exact asta...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.