Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel,incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.
Afinele curatate si spalate se dau in cateva clocote cu zaharul si apa. cca 10 minute, pana ce zaharul se leaga intr-un sirop subtire, dar legat.
In fiecare cuib din foi de placinta se toarna acest sirop cu afine, fierbinte, pentru a insiropa cuiburile delicioase. Se lasa sa se raceasca bine si se servesc reci, fiind un desert delicios, plin de culoare.
Pofta buna!
Când am văzut prima dată pe net, în urmă cu mulți ani, torturi ”îmbrăcate” în pastă...
Desert tort Bradul de CraciunEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj