Acrisoara Dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • coaja unei lamai
  • crema de mere:
  • 5 mere mari
  • 100 g zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 50 ml suc mere
  • 40 g amidon
  • 80 g unt
  • crema vanilie:
  • un plic praf de budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop 1:
  • cojile celor 5 mere
  • sucul unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml apa
  • Sirop 2:
  • 200 g visine
  • 80 ml apa
  • sucul unei lamai

Mod de preparare

Preparare blat:

Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.

Intr-o tava cu hartie cerata se toarna amestecul rezultat. Se coace 35 minute in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Cand e gata, se desprinde hartia cerata si se taie in doua pe orizontala.

Pentru siropul 1 se fierb 10 minute cojile merelor cu apa. Se ia de pe foc si se adauga sucul lamaii si zaharul vaniat.

Pentru siropul 2 se fierb 5 minute visinele in apa si suc de lamaie. Se strecoara, iar visinele se vor folosi la decor.

Crema de mere se prepara punand untul intr-un vas pe foc mic. Cand e topit, se pune zaharul si se asteapta pana se dizolva. Se pun si merele rase (vasul e inca pe foc) si se fierb 7 minute. Amidonul se dizolva in sucul de mere si lamaie si se adauga la amestecul care fierbe. 1 minut se mai lasa pe foc, sa clocoteasca pe foc micut.

Pentru crema de vanilie se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic.

Finalizarea: Prima parte din blat se insiropeaza cu siropul 1. Se pune crema calduta de mere dupa care se aseaza cealalta parte a blatului si se insiropeaza cu siropul 2, apoi se niveleaza budinca de vanilie calda.

Se orneaza cu visine.
Se serveste cu multa pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj