Zacusca de ghebe

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,200 kg ghebe curatate
  • fierte si taiate
  • 400 g morcov curatat
  • 500 g ceapa rosie curatata
  • 1 kg ardei gras rosu
  • curatat de seminte si cotoare
  • 800 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei ( eu am scapat un pic mai mult ulei
  • dar e suficient doar 500 ml)
  • sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de ghebe, le curatam, le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica. Ceapa o taiem marunt.

Punem tuciul pe foc, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, cu focul mic, cca. 30 min, apoi adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam 30 min sa se patrunda bine. Apoi punem ghebele taiate si lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare. Dupa aceea, adaugam pasta de tomate si lasam sa scada pana iese uleiul deasupra. Adaugam boabe de piper si foi de dafin.

Punem zacusca in borcane asa fierbinte, capacim borcanele si apoi le acoperim cu o patura, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand depozitam borcanele in camara.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.