Sirop de Capsuni Conservat Natural Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 7,5 l sirop:
  • -3 kg capsuni curatate
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie
  • - 1 lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati capsunile cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Curatati-le de codita si cantariti-le.
Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.

a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct.

Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
- Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.

Un adevarat elixir plin de savoare si de prospetime ce te imbata cu energie si vitamine. Deosebit de parfumat, acest sirop, pe langa faptul ca este foarte-foarte bun are o serie de proprietati curative pe care le inglobeaza, printre care asi aminti de cele diuretice si antioxidante.

Se fac remarcate si alte beneficii miraculoase ale acestei licori: redau sanatatea ochilor, ajuta la buna functionare a creierului, regleaza presiunea arteriala, ajuta in guta si bolile de inima si lista poate continua…

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa