Gem de zarzare

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg zarzare
  • 3 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Se spala zarzarele, se lasa la scurs, se scot samburii si se pun in oala. Se adauga zaharul si o lamaie taiata cubulete marunt, se fierbe la foc iute, aproximativ o ora, apoi se opreste focul.

Se pune gemul in borcanele uscate, se infileteaza si se baga sub paturi, pentru circa 24 de ore, apoi se pun in camara pentru vreme de iarna.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata