Gem de rubarba cu portocale si ghimbir

Portii
10
Timp pregatire
1455 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rubarba
  • 1 kg zahăr
  • 1 rădăcină mică de ghimbir, decojita
  • sucul de la două portocale
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton de vanilie
  • 1/4 linguriță de acid salicilic
  • 5 borcane de 400 ml

Mod de preparare

Am descoperit rubarba cu aroma și gustul ei aparte, de vreun an și, pentru că mi-a plăcut atât ca ingredient în ciorbe, sosuri, dar mai ales în deserturi, am decis să fac primul meu gem de rubarba, după ce am testat-o și în preparate sarate . Tot navigand pe ...google...nu mi-a plăcut în mod deosebit nicio rețetă, așa că am încropit eu una foarte bună!
Rubarba se spală, se curăță de partea cu frunze, apoi de cea atoasa, de-a lungul tulpinii, se toacă mărunt.
Se așază într-o oală încăpătoare și se amestecă cu zahărul.
Se lasă la rece până a doua zi.
A doua zi, se adaugă peste rubarba și siropul lăsat, sucul de la cele două portocale, de la lămâie, semințele de la batonul de vanilie, împreună cu acesta și ghimbirul razuit fin.
Totul se fierbe un interval de o oră și 15 minute, până gemul capătă consistență. La final, se adaugă 1/4 linguriță de acid salicilic și se îndepărtează batonul de vanilie.
Se pune în borcanele sterilizate în cuptorul incins la temperatura mica,10 minute, se capacesc borcanele, apoi se răstoarnă cu filetul în jos și se lasă la cald până se racesc.
Se depozitează în cămară peste iarnă.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cubulete de carne cu piure de vinete

Multumesc e-retete.ro pt. ... reteta. Am inversat niste operatiuni cum am considerat eu ca e mai eficient si f. putin am...

Cubulete de carne cu piure de vinete
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj