Castraveti Acriti La Soare - Kovaszos Uborka

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg castraveti
  • 1 legatura marar
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • 2 felii de paine

Mod de preparare

Spalam castravetii bine, le taiem din capete si ii taiem in patru in asa fel incat taietura nu o facem pana la capat sa ramana castravetele impreuna. Intr-un borcan de 3 litri punem pe fundul acestuia 1 felie de paine, peste asezam mararul si cimbrul, apoi asezam castravetii crestati frumos unul langa altul si deasupra punem inca o felie de paine.

Punem 2l apa la fiert impreuna cu 3 linguri de sare. Cand apa a dat in clocot o rasturnam asa calda peste castravetii asezati in borcan pana acopera bine castravetii. Acoperim borcanul cu o farfurie mica si o punem la soare.

Se vor mura in 2-3 zile. Cand castravetii au ingalbenit si acrit, ii punem intr-un alt borcan peste care strecuram zeama din primul borcan si dam la rece. Daca dorim sa ii pastram pentru iarna, atunci punem deasupra un pic de salicil (praf conservant), inchidem borcanul ermetic cu un capac si il punem la camara.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura