Cheesecake fin cu branza de vaci – desertul care aduce liniste

Cheesecake fin si racoros, cu branza de vaci, lamaie si vanilie, pe o baza crocanta de biscuiti. Desert simplu, elegant si plin de confort.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti simpli (digestivi sau populari)
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci fina, cremoasa (eventual scursa bine)
  • 200 g smantana grasa
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura faina (sau amidon)
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Am descoperit acest cheesecake intr-o sambata ploioasa. Aveam branza de vaci in frigider si chef de ceva bun. Mirosul de vanilie si blat copt s-a imprastiat in casa si, pentru o clipa, totul s-a linistit. E un desert simplu, fara pretentii, dar atat de reconfortant incat devine un ritual. E genul acela de prajitura care nu are nevoie de glazura, fructe sau decoruri spectaculoase ca sa impresioneze. O felie simpla, cremoasa si racoroasa de cheesecake cu branza de vaci iti aduce linistea intr-o dupa-amiaza agitata. Are textura catifelata, gust delicat de vanilie si lamaie si o baza crocanta care leaga totul laolalta.

Haide sa vedem impreuna cum se face:
Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Intinde compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si preseaza bine. Da forma la frigider 15-20 de minute. Intr-un bol incapator, amesteca branza de vaci cu smantana, zaharul, ouale, vanilia, faina si coaja de lamaie. Bate usor pana devine o compozitie cremoasa si lucioasa. Toarna amestecul peste blat si coace la 160°C, timp de 50-60 de minute. Marginile trebuie sa fie ferme, iar mijlocul sa tremure usor cand misti tava. Lasa-l sa se raceasca lent, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa ce s-a racit complet, tine cheesecake-ul cateva ore la frigider (ideal peste noapte). Se taie perfect si are o textura matasoasa, usoara, cu aroma subtila de lamaie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...