Chec pufos cu nuca si ciocolata, cu blat marmorat si glazura lucioasa, presarat cu bucatele crocante de nuca. Desert simplu, de casa, perfect langa cafea sau lapte.
Checul asta imi aminteste de copilarie, atunci cand duminica seara mirosea in toata casa a ciocolata, iar mama lasa tava sa se raceasca pe pervaz. Il taiam prea devreme, evident, dar nimeni nu se supara. E o reteta care nu se demodeaza niciodata: simpla, delicioasa si plina de amintiri dulci. E genul de desert care miroase a duminica si a casa calda, din care tai felii groase si le mananci cu mainile, fara farfurie, langa o cafea fierbinte.
Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase si deschise la culoare. Adauga uleiul in fir subtire, apoi laptele si vanilia. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, sarea si nuca macinata. Toarna trei sferturi din compozitie intr-o forma tapetata cu hartie de copt. In restul, adauga cacaoa si amesteca usor. Pune aluatul cu cacao peste cel simplu si trece o furculita prin el pentru efect marmorat. Coace checul la 180°C timp de 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii. Lasa-l sa se raceasca complet. Topeste ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand pana devine fina si lucioasa. Toarna peste checul racit si presara nuca tocata deasupra.