Supica de la Vatza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oase cu putina carnita pe ele
  • morcovi 2 bucati
  • patrunjel 1 bucata (radacina)
  • ceapa verde 2 legaturi
  • ardei o jumatate daca e mare sau 1 daca e mai mic
  • telina 3 buc( tulpina)
  • orez 4-5 linguri
  • ciuperci dupa ochi (eu am avut 80 gr din cele uscate)
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Am curatat carnea de pe oase si am pus intr-o cratita totul. Am adaugat ceapa verde tocata si am amestecat pe foc pentru 2 minute. Apoi am adaugat restul de vegetale, putina apa (jumatate de pahar) si am mai amestecat inca vreo 2 minute dupa care am pus apa. Am lasat la fiert. Cand s-a adunat spuma de la carne deasupra, am spumat si apoi am adaugat orezul si ciupercile.

In timpul cat se fierbea ceapa cu carnea si zarzavaturile, ciupercile uscate au stat in apa fiarta la rehidratare. Cand au fost fierte ciupercile si orezul, am inchis, am luat de pe foc oala, am pus patrunjel tocat, si am servit cu smantana.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...