Supa-crema de Sfecla Rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mica
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras (kapia)
  • 1 ceapa
  • marar sau patrunjel proaspat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 cana zer
  • 2 cani apa
  • sare
  • smantana si branza sarata pentru servit

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Se adauga ardeiul tocat, morcovul si sfecla date pe razatoare sau taiate felii subtiri, cartoful taiat cuburi. Se lasa cateva minute la calit, apoi se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba incet pana sunt gata legumele.

Oul se bate, se amesteca cu zerul si se adauga in supa, se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Zerul poate fi inlocuit cu lapte, dar nu va mai avea gustul acrisor.

Se adauga sare dupa gust.

Se foloseste un blender pentru a obtine supa-crema, si se adauga verdeata tocata fin.

La servire, se adauga o lingura de smantana si una de branza sarata (telemea rasa, branza de burduf), si cateva crutoane daca aveti la indemana.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.