Supa Toscana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 450 gr carnati iute (si crud (---la noi se numesc italian hot sausage)
  • 5-6 felii de bacon
  • 1 ceapa mai mare
  • ~3 cups (650-700 ml) de supa de pui (legume)
  • 400 ml apa
  • 2 -3 cartofi (russet daca folositi se pun doi)
  • sare daca e cazul (depinde de supa de pui folosita)
  • piper dupa gust
  • 1 cup (3-4 frunze) kale
  • romano cheese pentru servit
  • 450 ml half& half (lapte neindulcit pentru frisca)
  • 2-3 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare

Carnatul proaspat se scoate din mat si se marunteste bine de tot. Se ia o tigaie cu peretii mai inalti, se pun cele doua linguri de ulei si se infierbanta. Se adauga carnatul bine zdrobit si se prajeste pana isi schimba culoarea, amestecand intr-una sa nu se prinda de fundul tigaii.

Se indeparteaza carnea din tigaie cu ajutorul unei linguri cu gauri (sau polonic de sita) si in uleiul ramas se pune baconul taiat bucatele si se prajeste. Cand baconul e gata prajit se indeparteaza si el din tigaie. Se scurge.

Se ia putin ulei scurs si se pune intr-o oala. Se incalzeste si peste el se adauga ceapa tocata (eventual 2-3 catei de usturoi bine pisati) .

Se prajesc putin doar pana devine sticloasa dupa care se adauga peste ea supa de pui, apa, cartofii curatati de coaja si feliati (sau taiati cuburi daca sant mai la indemana), sare si piper daca mai este cazul.

Se fierbe la foc mic pana cartofii sunt gata. Se adauga half & half si se mai da un clocot nu mai mult dupa care se adauga frunzele de kale care in prealabil au fost spalate si taiate in bucati mici (fasii de marimea degetului). Se mai lasa exact jumatate de minut dupa care se ia de pe foc, se pune capacul si se lasa asa.

Se serveste calda cu romano cheese ras deasupra.
nota.... pentru a cunoaste frunza de kale (poate in alte locuri are alta denumire) am fotografiat-o in mai multe poze.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Negresă cu cremă de brânză (urdă)

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă,...

Negresă cu cremă de brânză (urdă)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj