Supa Picanta cu Dovlecel si Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g piept pui dezosat
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 3 lg ulei
  • 3 buc ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 4 l apa
  • sare dupa gust
  • 1 lgt pasta ardei iute (eros pista) frunze de telina

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit morcovul si telina. La final se adauga si ceapa taiata marunt. Cand nu mai face spuma carnea, se toarna amestecul de legume calite in oala cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate feliute subtiri apoi dovlecelul curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.

Se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, eventual verificam daca sunt toate fierte, se potriveste de sare dupa gust, iar la final se adauga lingurita de pasta de ardei iute. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si stingem focul. Se pune in oala o tulpina cu frunze de telina si se acopera cu capacul. Se lasa cateva minute dupa care se serveste, cine doreste cu putin piper proaspat macinat deasupra.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.