Supa Picanta cu Dovlecel si Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g piept pui dezosat
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 3 lg ulei
  • 3 buc ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 4 l apa
  • sare dupa gust
  • 1 lgt pasta ardei iute (eros pista) frunze de telina

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit morcovul si telina. La final se adauga si ceapa taiata marunt. Cand nu mai face spuma carnea, se toarna amestecul de legume calite in oala cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate feliute subtiri apoi dovlecelul curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.

Se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, eventual verificam daca sunt toate fierte, se potriveste de sare dupa gust, iar la final se adauga lingurita de pasta de ardei iute. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si stingem focul. Se pune in oala o tulpina cu frunze de telina si se acopera cu capacul. Se lasa cateva minute dupa care se serveste, cine doreste cu putin piper proaspat macinat deasupra.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu mac

Desert cornulete cu mac
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj