Supa Persana de Miel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne dezosata de miel
  • 500 g oase de miel
  • 1,5 litru apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri unt
  • 100 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri unt topit
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Morcovul si ceapa se taie in sferturi. Carnea si oasele de miel se pun intr-o oala mare, se adauga apa, sarea, ceapa si morcovul. Se pune la fiert, la foc mic, o ora-o ora si jumatate. Dupa ce carnea a fiert, oasele se scot din supa, iar carnea se taie in bucati mici si se pune deoparte.

Separat, intr-o tigaie, se topesc 5 linguri de unt si se amesteca cu faina, aproximativ 2 minute, dar fara sa se schimbe culoarea. Se adauga treptat o ceasca supa fierbinte, amestecand constant. Se pune inapoi in oala cu supa si se lasa sa fiarba.

Carnea de miel se puna inapoi in supa. Se bat galbenusurile si se adauga treptat 2 linguri de zeama de lamaie. Se toarna 2 cesti de supa, se amesteca bine, apoi totul se toarna in supa de miel. Se amesteca în continuare pâna când oul este gatit. Se potriveste la gust cu zeama de lamaie si sare. Se ia de pe foc.
Se amesteca 2 linguri de unt topit cu boia dulce. Supa se serveste calda, cu un pic din amestecul de unt si boia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj