Supa Persana de Miel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne dezosata de miel
  • 500 g oase de miel
  • 1,5 litru apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri unt
  • 100 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri unt topit
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Morcovul si ceapa se taie in sferturi. Carnea si oasele de miel se pun intr-o oala mare, se adauga apa, sarea, ceapa si morcovul. Se pune la fiert, la foc mic, o ora-o ora si jumatate. Dupa ce carnea a fiert, oasele se scot din supa, iar carnea se taie in bucati mici si se pune deoparte.

Separat, intr-o tigaie, se topesc 5 linguri de unt si se amesteca cu faina, aproximativ 2 minute, dar fara sa se schimbe culoarea. Se adauga treptat o ceasca supa fierbinte, amestecand constant. Se pune inapoi in oala cu supa si se lasa sa fiarba.

Carnea de miel se puna inapoi in supa. Se bat galbenusurile si se adauga treptat 2 linguri de zeama de lamaie. Se toarna 2 cesti de supa, se amesteca bine, apoi totul se toarna in supa de miel. Se amesteca în continuare pâna când oul este gatit. Se potriveste la gust cu zeama de lamaie si sare. Se ia de pe foc.
Se amesteca 2 linguri de unt topit cu boia dulce. Supa se serveste calda, cu un pic din amestecul de unt si boia.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.