Supa Frantuzeasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 l lapte
  • 25 l apa
  • 2 morcovi
  • 08 kG cartofi albi
  • o lingura vegeta
  • o legatura patrunjel
  • doua cepe mai mici dupa preferinte
  • un piept pui
  • patru linguri ulei

Mod de preparare

Laptele se fierbe separat, se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare mare, cartofii se taie cuburi, iar patrunjelul se toaca.

Se pune morcovul la calit in ulei, dupa cinci minute se pune si ceapa inpreuna cu vegeta. pieptul de pui se pune la fiert in apa pana este aproape fiert, dupa care se adauga ceapa si morcovul calit si se fierbe pana ce pieptul este moale, la fel si morcovul.

Cand totul este fiert se adauga laptele fiert si se lasa sa dea in clocot cinci minuta dupa care se mai pune sare dupa gust si se pune pantrunjelul tocat si se opreste focul. Cartofii trebuie sa fie albi deoarece trebuie sa se inmoaie putin atunci cand sunt fiert, sa nu fie tari.

Pofta buna
se serveste calda, nu fierbinte

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de gomboti cu prune

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar...

Reteta de gomboti cu prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj