Supa Dietetica de Cartofi si cu Garteni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi pireu sau 4 catofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ceapa (am pus verde)
  • verdeata (patrunjel proaspat)
  • 1 ceasca smantana (variante 1)
  • 1 galbenus
  • taietei sau crutoane (variante 2)

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu sare, se zdrobesc dupa ce au fost fierti (apa in care au fiert nu se arunca) se amesteca cu apa in care au fiert si se mai adauga apa. Se pune din nou la fiert se adauga zarzavaturile curatate si spalate, taiate marunt, se mai da cateva clocote pana se fierb si ele, se adauga taieteii (de casa sau de magazin).

Se ia de pe foc dupa ce s-au fiert taieteii si se pune patrunjel tocat. Sau daca folositi prima varianta, se ia cana cu smantana se amesteca cu galbenusul de ou si apoi se amesteca tot cate o lingura odata cu supa. Se pune in castronul de supa si se presara patrunjel tocat deasupra.

Eu am facut putin diferit, dar e o bunatate

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj