Supa de Rosii cu Busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 rosii mari
  • bine coapte
  • o ceapa rosie
  • 2 felii de telina
  • 1 ardei verde/rosu etc
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • otet de vin rosu sau balsamic, 1-2 l-te
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • frunze de telina
  • cimbru proaspat tocat marunt
  • 1 l supa de legume

Mod de preparare

Rosiile se oparesc 20 secunde in apa clocotita, se curata de piele si se taie bucati mai mici.

Restul legumelor taiate marunt (in afara de usturoi) se calesc la foc mic in ulei de masline cu putina sare, pana se caramelizeaza ceapa, se adauga dupa 5-10 min. Usturoiul, se mai lasa 5 minute, apoi se adauga rosiile si otetul si se mai lasa 10 min.

Se adauga supa de legume, cam 1-1, 2 l (eu am facut din cubulete), in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa, e de preferat mai putin lichid si mai multe legume:); se pun si frunza de telina intreaga (se scoate la sfarsit, e doar pentru gust) , cimbrul maruntit, piper.

Se fierbe la foc mic 15 min. Se serveste calda sau rece cu un toping din: frunze de busuioc, putina sare grunjoasa si ulei de masline, frecate bine in mojar pana se marunteste busuiocul, se adauga deasupra supei direct in farfurie.
Se poate servi atat calda cat si rece, cu un sandwich din paine cu mozarella sau alta branza care se topeste, ori cu paine prajita frecata cu usturoi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj