Supa de rata cu taietei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne rata salbatica (poate sa fie si domestica)
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr ardei
  • 200 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 1 radacina de patrunjel (50 gr)
  • 300 gr rosii
  • 1/2 pachet taietei fidea
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

(Recomand sa fierbeti in oala sub presiune)

Carnea de rata se portioneaza si se pune la fiert in 3 litri apa cu 1/2 lingura sare. Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare si se adauga in oala in care fierbe carnea.

Rosiile le oparim , le curatim apoi de coaja si le pasam (eu le-am dat prin blender).

Cand carnea e fiarta, se adauga taieteii in supa si se lasa 5 minute sa fiarba, si se toarna si sucul de rosii . Se mai pune sare, delikat dupa gust.

Se serveste fierbinte cu patrunjel verde tocat presarat deasupra .

PS. Cine doreste supa mai picanta poate sa adauge si cateva felii de ardei iute in farfurie .

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.