Supa de Pui cu Galuste de Gris

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radcina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mijlocii
  • sare
  • piper
  • boabe piper
  • patrunjel frunze

Mod de preparare

Se spala puiul, se desparte in bucati, se pune deoparte pieptul, care se va folosi pentru felul 2. . . se vor face snitele din el, iar osul se va pune in supa si el. Pulpele se taie in 2, aripile se curata bine de tot, se taie capatul si pintenul.

Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa. Se pun bucatile de pui (pulpe, aripi, gat, spatele). In timp ce fierbe carnea, se curata zarzavaturile si se spala. Se ma spumeaza supa din cand in cand. Se adauga ceapa, piperul boabe, ardeiul intreg, dar crapat in 4 si se fierbe in continuare la foc mic. Nu se lasa sa fiarba in clocote ca se tulbura supa. Se adauga apoi restul zarzavaturilor si se fierbe pana sant destul de moi. Supa gata, se strecoara, se pun deoparte zarzavaturile (asta daca vreti sa faceti salata de beof).

Separat intr-o alta cratita se pune apa cu putina vegeta sau numai cu sare si se pune pe foc. Se iau 2 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile. La urma se pune sare si gris in ploaie si se amesteca. Grisul se adauga pana ce compozitia rezultata este de consistenta moale (aproape curgatoare). Se lasa cateva minute sa se odihneasca (in timpul asta grisul se umfla si devine mai tare compozitia). Eu pun putin bicarbonat in galuste ca sa le tina mai pufoase.

Cand apa a inceput sa fiarba se ia cu lingura galuscute mici si se pun in apa care clocoteste (nu la foc mare). Se fierb cateva minute pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se mai tin 2-3 minute. Se scot cu o spumiere si se pun in supa. Daca aveti taietei este mai usor, se fierb tot in apa cu sare sau cu vegeta, se strecoara, se dau prin jetul de apa rece si se pun in supa. Supa se serveste cu galuste si bucatele de carne si morcovi sau simpla, doar cu gasluste sau taietei.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.