Supa de Porumb si Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g unt
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 bat telina verde taiat fin
  • 1/2 pastranac taiat mic
  • 1 morcov taiat mic
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un praf de cayenne
  • 1 3 l apa + 1 cub pui/legume sau 1 3 l supa de pui/legume
  • 600 g cartofi
  • 450 g porumb
  • 50 ml smantana
  • 1 lingurita patrunjel maruntit
  • sare si piper
  • cateva frunze de rucola
  • 4 felii de bacon taiat marunt (optional)
  • Parmigiano Regiano razalit fin (optional)

Mod de preparare

Intr-o oala caliti ceapa, morcovul, pastranacul si telina 4-5 minute la foc mic. Adaugati mirodeniile, cayenne, apoi apa si cubul. Aduceti la fierbere. Curatiti si taiati cartofii in cuburi mici (aprox 2-3 cm).

Puneti acestia si porumbul in supa, acoperiti si lasati la foc mic sa fiarba pana cand cartofii sunt gata. Luati de pe foc si cu un blender pulsati de 4-5 ori. Adaugati smantana, patrunjelul, rucola si asezonati. Intr-o tigaie la foc mic saute baconul 4-5 minute.
Serviti supa cu bacon si putin parmezan deasupra.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...