Supa de Porumb si Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g unt
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 bat telina verde taiat fin
  • 1/2 pastranac taiat mic
  • 1 morcov taiat mic
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un praf de cayenne
  • 1 3 l apa + 1 cub pui/legume sau 1 3 l supa de pui/legume
  • 600 g cartofi
  • 450 g porumb
  • 50 ml smantana
  • 1 lingurita patrunjel maruntit
  • sare si piper
  • cateva frunze de rucola
  • 4 felii de bacon taiat marunt (optional)
  • Parmigiano Regiano razalit fin (optional)

Mod de preparare

Intr-o oala caliti ceapa, morcovul, pastranacul si telina 4-5 minute la foc mic. Adaugati mirodeniile, cayenne, apoi apa si cubul. Aduceti la fierbere. Curatiti si taiati cartofii in cuburi mici (aprox 2-3 cm).

Puneti acestia si porumbul in supa, acoperiti si lasati la foc mic sa fiarba pana cand cartofii sunt gata. Luati de pe foc si cu un blender pulsati de 4-5 ori. Adaugati smantana, patrunjelul, rucola si asezonati. Intr-o tigaie la foc mic saute baconul 4-5 minute.
Serviti supa cu bacon si putin parmezan deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.