Supa de Morcovi cu Portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 750ml de supa (de carne sau legume, eu am facut de legume pentru ca e vineri)
  • 150 ml de smantana lichida
  • patrunzel pt ornat

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana devine lucioasa, se adauga morcovii taiati rondele sau cubulete. Se prajesc cateva minute. Se adauga supa (eu facut de legume pt ca e vineri) si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute pana morcovii sunt moi. Se pune in robotul de bucatariesi se face crema.

Se rade coaja la un stert de portocala si se stoarce sucul de la jumatate. Se adauga amandoua in supa si se amesteca. Se pune si smantana lichida si se amesteca.
Se serveste cu crutoane sau cu patrunjel tocat deasupra.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)