Supa de galuste

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 ceapa potrivita
  • - 2-3 morcovi
  • - albitura
  • - patrunjel
  • - gris
  • - 2 oua
  • - sare, delicat
  • - un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar

Mod de preparare

Se toaca ceapa, morcovul si albitura si se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de delicat, se prepara galustele din oua, gris, sare si bicarbonat (le face pufoase). Consistenta galustelor sa nu fie nici prea moale nici prea tare - cat sa stea lingurita dreapta (la 2 oua intra cam 150-200 gr de gris - depinde si de ou cat e de mare. Aceasta compozitie se lasa sa se "odihneasca" 5 minute dupa care se pune cu lingurita in supa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana galustele au devenit pufoase (le incerci cu o firculita) . La sfarsit dupa ce ai stins focul la supa se pune si patrunjelul tocat fin.

Pofta buna!

Pentru a se desprinde mai usor galustele de lingurita - aceasta se inmoaie in supa fierbinte!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj