Supa de Fasole Azuki cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame fasole Azuki bio
  • -1 kg dovleac bio
  • -4 frunze de dafin bio
  • -2 litrii supa de legume bio
  • -4 morcovi
  • -4 linguri pasta miso alba bio
  • -2 lingurite curry
  • -1/4 lingurita chilli
  • -2 legaturi patrunjel proaspat

Mod de preparare

Punem fasolea Azuki la inmuiat peste noapte sau cel putin 6-8 ore.

Dupa ce am inmuiat fasolea o punem la fiert cu 2 litri de apa si cu frunzele de dafin. Dupa primul clocot reducem temperatura, acoperim cu un capac si fierbem timp de 40 de minute.

Taiem dovleacul in bucati de 2 cm. Adaugam supa de legume fierbinte si bucatile de dovleac si mai fierbem 20 de minute.

Taiem morcovii in cubulete mici. Adaugam morcovii, chilli, curry si mai fierbem timp de încă 5 -10 minute pana cand morcovii devin fragezi.

Dizolvam intr-un vas 4 linguri de pasta miso cu o cantitate mica de supa fierbinte si apoi o adaugam peste supa si mai fierbem la foc mic timp de 1 minut. Adaugam patrunjelul proaspat tocat si delicioasa supa sanatoasa este gata!

Va doresc pofta buna!
M-am gandit ca o supa hranitoare care sa ne faca sa ne simtim sanatoasi este foarte indicata, asa ca va propun sa incercati supa de fasole azuki cu dovleac.

Supa de fasole Azuki este o reteta traditionala macrobiotica. Puteti gasi o versiune a acestei supe in aproape fiecare carte de retete macrobiotice. Dieta macrobiotica este un regim alimentar care presupune consumul de cereale ca aliment de baza, completat cu legume si evitarea utilizarii de produse rafinate sau foarte procesate.

Fasolea Azuki cunoscuta si sub numele de Adzuki sau Aduki, este o fasole de culoare rosie, cultivata in Japonia si China. Dupa soia ocupa locul 2 in topul legumelor consumate in Japonia. Aceasta fasole este bogata in carbohidrati si fibre dietetice, in proteine si multe vitamine si minerale. Valorile nutritive de baza ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, imbunatatesc circulatia sanguina, ajuta la detoxifierea organismului. 100 de grame de fasole gatita ofera 128 calorii, 0 grame grasime, 7,5 grame proteine, 25 grame de carbohidrati, 7,3 grame fibre dietetice si 0 colesterol. Este o sursa foarte buna de acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc.

Miso este un condiment traditional japonez produs prin fermentarea de soia, orez, orz cu sare si ciuperca kojikin. Este sub forma de pasta groasa si se utilizeaza la supe si sosuri, fiind utilizat pe scara larga in Japonia, datorita calitatilor sale nutritive si gastronomice si-a castigat interes in intreaga lume.

Va prezint in continuare reteta japoneza de supa de fasole Azuki cu dovleac, adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in Romania, in sensul ca am inlocuit in reteta dovleacul japonez Kabocha cu un dovleac bio de la mine din gradina.

Reteta este adaptata dupa The Blissful Chef

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu banane si alune de padure

In ultima vreme fac multe retete simple si rapide. Asta din lipsa timpului care parca a ,,intrat in sac”. Aceasta este...

Desert negresa cu banane si alune de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj