Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul, patrunjelul dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie.
Acum purcedem la treaba. Punem untura la incins si calim pe ea fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov, patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stingem totul cu circa 2 l apa rece. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale, apoi condimentam cu sare dupa gust si cu putin otet (otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin). Adaugam si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea cateva clocote.
In acest timp, cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic la maia pana devine si aceasta calda. Acum maiaua astfel obtinuta il turnam in oala peste supa fierbinte si lasam sa dea un clocot. Se serveste fierbinte presarat cu cascaval ras.
Pofta Buna!!!
Dintre toate retetele incercate la Panini Maker Breville cred ca asta mi-a placut cel mai mult. Si cea cu nuci si miere.
Clatite pizzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj