Supa cu Perisoare si Ridichi (Luobo Wanzitang)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr ridiche alba
  • 200 gr carne tocata
  • 2 gr ghimbir
  • cateva fire de coriandru (circa 10 gr )
  • 9 gr sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 gr vin de masa
  • 5 gr amidon
  • un ou

Mod de preparare

1. Se pune carnea tocata intr-un castronas. Se taie marunt ghimbirul si se pune in carnea tocata. Se adauga 3 gr. sare, piperul negru macinat, vinul de masa si oul. Se amesteca bine carnea tocata in sensul acelor de ceasornic pana cand devine vascoasa si consistenta. Se adauga amidon, apoi se amesteca bine.
2. Se spala ridichea alba si se curata de coaja. Se taie vertical in jumatate. Se ia fiecare jumatate si se taie inca o data vertical, in doua parti.

3. Se taie transversal ridichea in felii subtiri, de 1 mm grosime.
4. Se elimina radacinile coriandrului si frunzele care nu sunt proaspete. Se spala bine si se taie in bucati cu lungimea de 1 cm.
5. Se toarna o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Se acopera cu capacul ca sa se incalzeasca apa la foc iute. Dupa ce apa da in clocot, se pun in oala feliile de ridiche si se adauga aproximativ 6 gr. de sare (cantitatea de sare folosita poate fi adaptata potrivit situatiei).

6. Cand supa clocoteste din nou, se modifica focul de la intensitatea mare la mica. Se modeleaza repede perisoarele cu o lingurita si se pun in oala.
7. Dupa ce toate perisoarele sunt puse in oala, se regleaza la foc mare. Dupa ce supa da in clocot, se ia spuma de la suprafata.
8. Se fierbe supa la foc mijlociu doua minute. Se regleaza la foc mare. Se pune coriandrul maruntit si apoi se inchide focul si supa este gata de servit.

Sfaturi:
1. Inainte de a se face fiecare perisoara, trebuie sa se umezeasca lingurita in supa pentru a evita lipirea carnii tocate. Cu aceasta metoda, perisoarele sunt foarte usor de modelat.
2. Cand facem perisoarele, modificam neaparat focul la intensitate mica pentru ca toate perisoarele sa se fiarba aproape in acelasi timp.

3. Toate soiurile de ridichi sunt eficiente in lupta impotriva cancerului. Ridichile contin diferite enzime care pot elimina rolul cancerigen al nitrozaminei. o substanta existenta in ridichi poate stimula imunitatea organismului si activitatea macrofagelelor, pentru ca acestea sa actioneze anihiland celulele canceroase. Cantitatea de vitamina c din ridichi este de 9-11 ori mai mare decat cea din mar sau para.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.