Supa crema de usturoi

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru supa de legume
  • 2,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • Pentru supa crema
  • 20 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 40 g unt
  • 200 g smantana cu 40 % grasime
  • 2 linguri de faina
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • Crutoane din paine cu cartof
  • decor:
  • patrunjel
  • optional
  • costita prajita crocant
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in blender, adaugam zeama si le mixam bine. Nu punem toate legumele sa le pasam deoarece avem nevoie de gust intens de usturoi.

Separat curatam ceapa si o taiem marunt, usturoiul curatat si taiat in patru. Punem o cratita pe foc, dupa ce s-a incins adaugam untul, lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa si usturoiul, le calim pana devin aurii. Zdrobim un pic usturoiul cu o lingura de lemn, apoi adaugam supa de legume.

Smantana o amestecam cu faina, sarea si piperul si o turnam peste supa amestecand continuu. Se lasa sa fiarba cca. 20 minute la foc domol, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se serveste in felul urmator: Intr-un castronel se pun cateva crutoane, se presara parmezan, un pic de zeama de lamaie (este optional), apoi cu polonicul se ia din supa crema si se toarna peste crutoane. Pentru ca eu sunt carnivora am zis ca nu are ce sa strice daca prajesc crocant cateva bucatele de costita si asa am facut, am adaugat si cateva bucatele crocante de costita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Rapida si delicioasa!

Prajitura cu mere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj